Науково-методичний центр
 управління освіти м. Енергодара

Досвід
Корисні посилання
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 6 7 8 9 10 ... 74 75 »

  24 квітня 2014 року в НМЦ відбулось урочисте засідання, присвячене Дню психолога. Практичних психологів навчальних закладів міста тепло привітала директор Науково-методичного центру Букреєва Світлана Михайлівна. Вона відмітила значний професійний ріст практичних психологів і соціальних педагогів,  високий рейтинг психологічної служби м. Енергодара на рівні області і побажала подальших творчих успіхів у психологічному супроводі навчально-виховного процесу. Методисти Павленко Т.М та Андрущенко О.О. вручили грамоти та подяки кращим спеціалістам служби.

 

   

Переглядів: 510 | Додав: KissLove | Дата: 2014-Квітень-24 | Коментарі (0)

 23 квітня 2014 року  Науково-методичним центром управління освіти проведено практичний семінар  на тему «Виховання учнів засобами профорієнтаційної роботи», учасниками якого були методисти НМЦ, заступники директорів з виховної роботи та профорієнтатори навчальних закладів. В ході заходу  учасники поділилися досвідом використання профорієнтаційних заходів в урочній та  позаурочній діяльності вчителя.

 

 

 

      Мета семінару:

  • представити системний взаємозв’язок різних ланок шкільного колективу в профорієнтаційній роботі;
  •  поділитись досвідом роботи виховання учнів щодо підготовки до професійного самовизначення;
  • визначити основні напрямки профорієнтаційної співпраці в шкільному колективі.
     

План роботи семінару:

  1. Структура професійної орієнтації в школі.
  2. Співпраця з класними керівниками і вчителями-предметниками. Педагогічні професії.  
  3. Інформаційне забезпечення профорієнтаціної роботи.
  4. Профорієнтаційна робота з батьками.
  5. Співпраця з соціальними партнерами. Робота з ВНЗ. Взаємодія з підприємствами міста.
  6. Оцінка ефективності профорієнтаційної роботи.

  

 

Переглядів: 656 | Додав: KissLove | Дата: 2014-Квітень-24 | Коментарі (0)

До уваги випускників 2014 року, батьків, вчителів!

У календарі проведення ЗНО відбулися зміни: змінено дати проведення зовнішнього незалежного оцінювання з всесвітньої історії та біології. Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України «Про внесення змін до пункту 8 Календарного плану підготовки та проведення зовнішнього незалежного оцінювання навчальних досягнень осіб, які виявили бажання вступати до навчальних закладів України в 2014 році» тестування з всесвітньої історії відбудеться 16 червня, біології – 25 червня 2014 року.

Готуючись до участі у зовнішньому незалежному оцінюванні 2014 року радимо ознайомитися з матеріалами Дніпропетровського регіонального центру оцінювання якості освіти:

Переглядів: 579 | Додав: sereniti | Дата: 2014-Квітень-24 | Коментарі (0)

  Упродовж березня керівниками ЗНЗ, заступниками директорів з НВР, керівниками ММО вчителів, вихователів ГПД, бібліотекарів, практичних психологів, соціальних педагогів, педагогами шкіл проводилося онлайн-оцінювання веб-ресурсів, створених вчителями та колективами вчителів загальноосвітніх  навчальних закладів  міста.

Окрім оцінювання блогів/сайтів,  також вирішувались й методичні завдання, націлені не лише на ознайомлення з практикою використання ВЕБ 2.0 в навчально-виховному процесі педагогами ЗНЗ, а й з основними вимогами щодо ведення блогу чи шкільного сайту.

         Оцінювання здійснювалося з використанням Google-форм, що дало можливість проаналізувати: кількість учасників оцінювання, якість та об’єктивність. Онлайн-оцінюванням було охоплено 98 блогів/сайтів ЗНЗ міста; в оціночних формах зафіксовано і проаналізовано  2220 оцінок.  

Найбільшу кількість ВЕБ-ресурсів на огляд-конкурс було представлено ЕЗОШ №7 (38 блогів/сайтів) та ЕЗОШ№2 (20 блогів/сайтів).

Найактивнішими учасниками оцінювання блогів вчителів, на  чолі з керівниками, стали педколективи ЕЗОШ№4 та ЕЗОШ№2.

Переможцями огляду-конкурсу у різних напрямках та номінаціях стали автори 17 ВЕБ-ресурсів, лауреатами – 29.

Наказ управління освіти ЕМР від 17.04.2014 №117 "Про підсумки міського огляду-конкурсу "Кращі веб-ресурси ЗНЗ"

Переглядів: 720 | Додав: KissLove | Дата: 2014-Квітень-22 | Коментарі (0)

  17 квітня 2014р   НМЦ управління освіти було проведено семінар-практикум  по створенню мультимедійної презентації у програмі MS Power Point для вихователів ДНЗ№10.

Мета семінару:  підвищення  ІКТ-компетентності  педагогів ДНЗ та їх мотивація до роботи  в умовах  єдиного інформаційного освітнього простору дошкільного навчального закладу.

 

 

 

Переглядів: 574 | Додав: KissLove | Дата: 2014-Квітень-18 | Коментарі (0)

 17 квітня 2014 року Науково-методичним центром організовано проведення в Енергодарському позашкільному навчальному закладі  ЦДЮТ   проблемно-цільового навчання працівників бібліотек навчальних закладів у форматі «світове кафе» з теми: «Розвиток творчого потенціалу бібліотечних працівників засобами медіаосвіти: від медіаграмотності до медіатворчості». В ході навчання завідувач бібліотеки ЦДЮТ Семеренко С.І. провела майстер-клас  щодо   створення  в програмі Microsoft Publisher плакатів, афіш, об’яв тощо для оформлення книжкових виставок, полиць, переглядів в бібліотеці та створення слайд - шоу у програмі відеомонтажу Windows Movie Maker/Ulead Video Studio.

  

Переглядів: 629 | Додав: KissLove | Дата: 2014-Квітень-18 | Коментарі (0)

            В рамках реалізації міської Програми розвитку системи освіти міста Енергодара на 2009-2015 роки  та з метою виявлення стимулювання творчих пошуків педагогічних працівників загальноосвітніх навчальних закладів, поширення перспективного педагогічного досвіду класних керівників Науково-методичним центром управління освіти було проведено міський конкурс «Класний керівник 2014» в номінаціях: «Початкова школа»«Основна школа» та «Старша школа» До участі у заочному етапі конкурсу подали матеріали 10 класних керівників. 

14.04.2014 року журі підвело підсумки та визначило переможців.

В номінації «Початкова школа»

І місце - Победря Антоніна Петрівна, класний керівник 3-Б класу ЕНВК «ДНЗ-ЗНЗ»№9. 

ІІ місце - Криворот Оксана Володимирівна, класний керівник 4-А класу ЕНВК №5.

ІІІ місце - Ушакова Олена Сергіївна, класний керівник 2-А класу ЕЗОШ №2.

В номінації «Основна школа»

ІІ місце - Пелипенко Світлана Іванівна, класний керівник 7-Б класу  ЕЗОШ №2.

ІІІ місце -  Котляревська Олена Олександрівна, класний керівник 6-А класу ЕНВК №5.

В номінації  «Старша школа»

І місце - Швайковська Вікторія Михайлівна, класний керівник 11-А класу ЕБГ «Гармонія».

ІІ місце розділили  Тоцька Людмила Анатоліївна , класний керівник  10-А класу ЕЗОШ №7 та Тетеріна Лілія Анатоліївна, класний керівник 10-Б класу ЕЗОШ №2.

ІІІ місце - Юзюк Златослава Юріївна, класний  керівник 9-Б класу  ЕНВК №1.

Вітаємо наших переможців.

       

 Бажаємо вам творчого натхнення, успіхів та здоров‘я, шановні колеги! 

 

Переглядів: 982 | Додав: KissLove | Дата: 2014-Квітень-16 | Коментарі (0)

  10 квітня 2014 року  у  спортивному комплексі ВАТ "Запоріжсталь" завершився обласний тур Всеукраїнського фізкультурно-спортивного масового заходу серед дітей «Олімпійське лелеченя». Наше місто  представляли дві команди - команда учнів Енергодарської багатопрофільної гімназії "Гармонія"  та команда  учнів Енергодарського багатопрофільного ліцею.

Команда  Енергодарської багатопрофільної гімназії «Гармонія» уже другий рік поспіль  виборола І місце в обласному етапі Заходу. Команда  Енергодарського багатопрофільного ліцею посіла 6 місце.

Вітаємо переможців та учасників змагань!

Переглядів: 618 | Додав: KissLove | Дата: 2014-Квітень-15 | Коментарі (0)

 11 квітня 2014 року Національним аерокосмічним університетом ім. М.Є. Жуковського «ХАІ» (м.Харків) проведено  олімпіаду з математики і  української мови. В    олімпіаді взяли участь 35 учнів 11-х класів ЗНЗ міста. За  результатами олімпіади можна отримати до 20 додаткових балів при вступі до ХАІ для навчання на природничо-математичних та інженерно-технічних напрямах підготовки. 

 

Переглядів: 773 | Додав: KissLove | Дата: 2014-Квітень-14 | Коментарі (0)

 11 квітня 2014 року команди ЕНВК №1, ЕБЛ та ЕБГ «Гармонія» взяли участь у І міському турнірі юних хіміків для учнів 9-х класів, який відбувся на базі ЕБГ «Гармонія». Щиро вітаємо переможців інтелектуального змагання – команду «Фактор-А» ЕНВК №1 (капітан команди – Кваша Юлія, керівник – Ковбаса Тетяна Віталіївна). Команда "Елемент" (ЕБГ «Гармонія», керівник Лазарева Тетяна Петрівна) посіла 2 місце,  "Експериментатори" (ЕБЛ, керівник Євтушенко Надія Арсентіївна)  - 3 місце. Члени команд брали участь в хімічній естафеті, відгадували хімічні загадки, презентували домашні експерименти та змагались в інших конкурсах. 

Оргкомітет турніру та журі висловлює щиру подяку учасникам турніру та  педагогам, які підготували команди.

Переглядів: 558 | Додав: KissLove | Дата: 2014-Квітень-14 | Коментарі (0)

Форма входу

Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz