Науково-методичний центр
 управління освіти м. Енергодара

Досвід
Корисні посилання
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів
« 1 2 3 4 ... 74 75 »

   23.10.2014 року у Науково-методичному центрі відбувся семінар-практикум для соціальних педагогів ДНЗ та ЗНЗ міста «Робота соціального педагога зі сприяння соціалізації дітей з особливими потребами у шкільному середовищі та захист їх прав».

  Метою семінару було вивчення й аналіз індивідуальних особливостей адаптації (дезадаптації) дітей з особливими потребами, закономірностей розвитку особистості, що має певні фізичні відхилення, удосконалення навичок соціально-педагогічної допомоги такій категорії дітей.

     У ході практикуму соціальні педагоги з’ясували  причини психолого-соціальних проблем  дітей з особливими потребами та  алгоритм роботи соціальних педагогів у навчальному закладі з дітьми з особливими потребами.

Переглядів: 717 | Додав: KissLove | Дата: 2014-Жовтень-28 | Коментарі (0)

    21 жовтня 2014 року в Науково-методичному центрі управління освіти відбулась зустріч представників Науково-методичного центру, Навчально-тренувального центру ВП ЗАЕС і профорієнтаторів навчальних закладів міста  з викладачами Запорізького національного технічного університету (ЗНТУ). 

    Під час зустрічі обговорювались  заходи щодо подальшої профорієнтаційної співпраці з навчальними закладами міста. З новими правилами прийому до ВНЗ ознайомив присутніх Пархоменко А.В., відповідальний секретар приймальної комісії ЗНТУ.  Про роботу підготовчих курсів ЗНТУ розповів декан факультету довузівської підготовки Соколов Є.П.

   В ході зустрічі було обговорено питання організації підготовчих курсів вищого навчального закладу на базі  Енергодарської загальноосвітньої школи №2. Цього ж дня проведено інформаційні зустрічі з випускниками шкіл міста. 

Інформація про Запорізький національний технічний університет:

https://docs.google.com/file/d/0B_ptjMnOSmoHTmV5eU5IMkFabDA/edit

http://tgk79k11a.blogspot.com/  

Переглядів: 623 | Додав: KissLove | Дата: 2014-Жовтень-22 | Коментарі (0)

   20.10.2014 р. Науково-методичним центром  управління освіти Енергодарської міської ради спільно з  адміністрацією ЕБГ  «Гармонія»   проведено теоретико – практичний семінар для педагогів закладу з теми: «Реалізація  діяльнісного підходу до навчання як складової впровадження нового Державного стандарту освіти». В ході семінару  були актуалізованні знання про дидактичні принципи та засади діяльнісного підходу, охарактеризовані показники для аналізу уроку  з використанням діяльнісного  підходу. Учасники семінару відпрацювали практичні навички постановки задач, складання завдань з  урахуванням діяльнісного підходу.

    Анкетування педагогів - учасників семінару показало актуальність обраної теми, доцільність запропонованих форм роботи, які сприяли підвищенню рівня педагогічної компетентності.

 

Переглядів: 703 | Додав: KissLove | Дата: 2014-Жовтень-20 | Коментарі (0)

  Звернення Президента України щодо реалізації Мирного плану

 та зміцнення обороноздатності держави

Дорогі співвітчизники!

   У вересні, майже місяць тому, у Мінську було ухвалено протокол щодо реалізації Мирного плану Президента України. Саме в цей час відбувся Саміт НАТО в Ньюпорті.

   Чого ж вдалося добитися за цей непростий час, що минув від моменту підписання?

Читати далі.

Текст Звернення надано відповідно до листа виконкому Енергодарської міської ради від 17.10.2014 №02-30/4105

Переглядів: 642 | Додав: KissLove | Дата: 2014-Жовтень-20 | Коментарі (0)

1. Наказом МОН України від 01.10.2014 №1120 унормовано деякі питання проведення ЗНО-2015:

- визначено перелік предметів для ЗНО (з минулорічного списку виключено всесвітню історію та світову літературу);

- кількість предметів, які можна обрати для участі у ЗНО - 4;

- сертифікат з української мови та літератури є обов'язковим для вступу до ВНЗ;

- результати ЗНО з української мови та літератури (базовий рівень - українська мова) зараховуються як ДПА за курс повної загальної середньої освіти

2. Наказом Українського центру оцінювання якості освіти від 16.10.2014 №106 визначено умови проведення пробного оцінювання у 2015:

- реєстрація бажаючих взяти участь у пробному ЗНО відбудеться з 01 листопада по 15 грудня 2014 року;

- сесії пробного тестування призначено на 21 березня 2015 року  (з української мови і літератури) та на 28 березня 2015 року (англійської мови, біології, географії, іспанської мови, історії України, математики, німецької мови, російської мови, фізики, французької мови, хімії);

- учасникам пробного ЗНО надаватиметься можливість скласти тести з української мови та літератури, математики двох рівнів складності (базового та поглибленого).

Переглядів: 693 | Додав: sereniti | Дата: 2014-Жовтень-20 | Коментарі (0)

 16 жовтня 2014 року  Науково-методичним центром проведено засідання школи молодого педагога ДНЗ з проблеми «Організація рухової  діяльності дітей дошкільного віку». Молодим педагогам надана консультація щодо ведення нормативної документації інструкторів з фізичної культури, проведено інтерактивну гру, яка дала можливість показати молодим педагогам свої знання щодо використання різних форм організації фізкультурно-оздоровчої роботи. 

Переглядів: 699 | Додав: KissLove | Дата: 2014-Жовтень-17 | Коментарі (0)

 15.10.2014 року Науково-методичним центром управління освіти на базі опорного закладу, Енергодарського багатопрофільного ліцею, було проведено теоретико-практичний семінар для заступників директорів, які відповідають за організацію профільного навчання в школах.

  У ході семінару розглядались питання щодо ефективного застосування напрямів і форм методичної роботи з педагогами допрофільного та профільного навчання. Під час круглого стола учасники семінару обмінялися  досвідом проведення методичної роботи з названою категорією педагогів.

Переглядів: 591 | Додав: KissLove | Дата: 2014-Жовтень-16 | Коментарі (0)

До уваги педагогів, учнів, батьків!

   06 вересня 2014 року набув чинності Закон України "Про вищу освіту" (від 01.07.2014 № 1556-VII); окремі статті розділу VIII закону висвітлюють питання прийому до вищих навчальних закладів (детальніше - ТУТ).

   Міністерство освіти і науки України наказом № 1121 від 01.10.2014 р. затвердило програми зовнішнього незалежного оцінювання для осіб, які бажають здобувати вищу освіту на основі повної загальної середньої освіти, з української мови і літератури, історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, російської мови, іноземних мов (англійської, німецької, французької, іспанської). Програми розміщено на сайті ДпРЦОЯО за адресою: http://dneprtest.dp.ua/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=392&Itemid=64.

   Пропонуємо також ознайомитися з матеріалами круглого столу «Підсумки вступної кампанії 2014» за участю першого заступника Міністра освіти і науки України І.Р. Совсун, директора Українського центру оцінювання якості освіти І.Л. Лікарчука. Під час круглого столу були окреслені перспективні зміни вступних кампаній у зв'язку із набуттям чинності нового Закону України "Про вищу освіту". Посилання на відеозапис: http://www.youtube.com/watch?v=y-6snN5rZeo.

Переглядів: 733 | Додав: sereniti | Дата: 2014-Жовтень-14 | Коментарі (0)

 13 жовтня 2014 року в рамках акції «Майбутній студент» в навчальних закладах міста проведено інформаційні  зустрічі старшокласників з представниками Запорізького факультету Київського національного  університету культури і мистецтв  та Міжнародного класичного університету "Україна-Південь" (м. Миколаїв)   Читати далі...

Переглядів: 630 | Додав: KissLove | Дата: 2014-Жовтень-13 | Коментарі (0)

  В освітній системі міста Енергодара велика увага приділяється підвищенню якості управління інноваційною діяльністю  педагогів та оновленню управлінських функцій в умовах реформування освіти.

  10 жовтня 2014 року Науково-методичним центром управління  освіти Енергодарської міської ради проведено  семінар  для завідувачів ДНЗ з теми  «Актуальні аспекти підвищення якості управління інноваційною діяльністю педагогів дошкільних навчальних закладів», в  ході якого розглянуто етапи впровадження нововведень у практику роботи дошкільного закладу,  причини управлінських невдач в ході їх впровадження та ознайомлено учасників з критеріями  оцінювання власної інноваційної діяльності.

Переглядів: 851 | Додав: KissLove | Дата: 2014-Жовтень-13 | Коментарі (0)

Форма входу

Пошук
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz