Науково-методичний центр
 управління освіти м. Енергодара

Досвід
Корисні посилання
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 69 70 71 72 73 74 75 »
Переглядів: 1080 | Додав: KissLove | Дата: 2010-Лютий-09 | Коментарі (0)


9 лютого 2010 року – День безпечного Інтернету в Україні!

   Із збільшенням кількості юних користувачів мережі Інтернет в Україні більш актуально постає питання забезпечення їх безпеки у віртуальному світі. У відповідь на ситуацію, яка склалась в Україні — мільйони користувачів віртуальної мережі не знають всіх ризиків, на які можуть потрапити в он-лайні — компанія «Майкрософт Україна» у 2008 році ініціювала створення Коаліції за безпеку дітей в Інтернеті. Вже другий рік підтримується ця ініціатива.
 
   Шановні вчителі! інтернет є важливим інструментом для особистого та професійного спілкування. Проте ним можуть також зловживати, наприклад, використовувати для розсилання комп'ютерних вірусів і небажаної пошти, отримання інформації особистого характеру для краж, шантажу, переслідувань, розповсюдження і залучення до порнографії, інформування про сайти, небезпечні для дітей, наприклад, про секти, наркотики та їх виготовлення, суїциди, різні види насильства. Ось чому важливо бути обізнаним з питань інформаційної безпеки. 
   Сайт "Онляндія - безпечна веб-країна"
 розроблено для того, щоб допомогти вам:
- Обговорювати питання інформаційної безпеки у класі з учнями.
- Знайти інформацію про те, як молодь використовує Інтернет.
- Знайти інформацію про те, як особисті дані використовують в Інтернеті.
- Дізнатися про те, де знайти більше інформації.

   Шановні батьки! Для дітей у віці 13-15 років Інтернет стає частиною їхнього життя. Вони знайомляться з новими людьми і проводять чимало часу в онлайні, шукають необхідну інформацію, яка має відношення до їхньої шкільної роботи або відповідає їхнім інтересам. Завдяки більш високому рівню грамотності це відкриває багато можливостей використання Інтернету. Іноді батькам важко дізнатися про те, що роблять їхні діти в онлайні. У цьому віці діти також йдуть на ризик і випробовують свої можливості — технічні обмеження і заборони можуть не бути ефективним шляхом підвищення безпеки в онлайні.

Діти у віці від 13 до 15 років, як і раніше, повинні дотримуватися встановлених правил використання Інтернету.
  -  Деякі підлітки все ще не можуть оцінювати деякі речі й потребують поради дорослої людини,  наприклад, у таких питаннях, як розміщення особистих даних в онлайні.
  -  Питання етики і відповідальність користувача Інтернету є більш важливими темами для розмови. Наприклад, незаконні завантаження, етикет у мережі та авторські права. Діти мають нести відповідальність за те, що вони публікують в онлайні, включаючи їхню особисту інформацію або інформацію, яка може бути незаконною. 
  -  Батьки повинні проявляти до «онлайнових друзів» дитини інтерес. Також їм варто знати, хто та людина, з якою їхня дитина познайомилася в онлайні та збирається зустрітися.
  -  Батькам слід уникати занадто емоційних реакцій, навіть якщо вони дізнаються про те, що трапилося щось «неприємне», коли їхня дитина була в онлайні. Батьки все ще можуть скеровувати дитину до відповідного вмісту. Наприклад, існують гарні доступні онлайнові ресурси про сексуальність та здоров'я, призначені для молодіжної аудиторії. Молодь має бути упевнена в тому, що вони можуть поговорити з батьками про будь-що, що примушує їх почувати себе незручно в онлайні.
Приєднуйтесь до проведення соціальної кампанії!
Разом ми зможемо зробити безпечною подорож наших дітей Інтернетом!
 
Переглядів: 1629 | Додав: KissLove | Дата: 2010-Лютий-08 | Коментарі (0)

НЕ ВІДКЛАДАЙТЕ НА ЗАВТРА ТЕ, ЩО ПОТРІБНО ЗРОБИТИ СЬОГОДНІ!!!
На даний час у пунктах реєстрації продовжується реєстрація на зовнішнє незалежне оцінювання 2010 року. Стати студентами зможуть тільки ті, хто зареєструвався та пройшов тестування. Половина терміну, відведеного на реєстрацію, минула. Статистика свідчить про низькі темпи реєстрації у багатьох регіонах. Тільки 35% майбутніх абітурієнтів здійснила процедуру реєстрації. Досвід минулих років свідчить про те, що найбільша активність з реєстрації приходиться на кінцевий етап, що призводить до виникнення черг, зайвих хвилювань абітурієнтів та ажіотажу.
 
ШАНОВНІ АБІТУРІЄНТИ!
   НЕ ВІДКЛАДАЙТЕ ТАКУ ВАЖЛИВУ ПРОЦЕДУРУ, ЯК РЕЄСТРАЦІЯ ДЛЯ ПРОХОДЖЕННЯ ЗОВНІШНЬОГО НЕЗАЛЕЖНОГО ОЦІНЮВАННЯ НА ОСТАННІ ДНІ! ЗРОБІТЬ ЦЕ ЗАРАЗ!!!
 
   НЕ ВТРАЧАЙТЕ СВІЙ ШАНС НА ОТРИМАННЯ ВИЩОЇ ОСВІТИ В 2010 РОЦІ!
 
   Уся необхідна інформація з питань зовнішнього незалежного оцінювання розміщена на сайтах УЦОЯО (Українського центру оцінювання якості освіти) www.testportal.gov.ua та СРЦОЯО (Сімферопольського регіонального центру оцінювання якості освіти) www.crimeatest.org.ua   
   Реєстрація учасників тестування закінчується 31 березня о 18-00 годині. Термін реєстрації подовжуватися не буде!
Переглядів: 1411 | Додав: KissLove | Дата: 2010-Лютий-08 | Коментарі (0)

В зв’язку з тим, що Україна бере участь у міжнародних моніторингових дослідженнях якості освіти, а в цьому році навчальні заклади області будуть учасниками апробації матеріалів міжнародних моніторингових досліджень якості освіти TIMSS та PIRLS, пропонуємо інформацію для ознайомлення зі змістом і цілями цих досліджень.
 
Дослідження TIMSS (Trends in Mathematics and Science Study) здійснюється Міжнародною Асоціацією по оцінці навчальних досягнень IEA (International Association for the Evaluation of Educational Achivements). Метою даного дослідження є порівняльна оцінка загальноосвітньої підготовки учнів середньої школи з математики та природничих наук в державах з різними системами освіти, виявлення особливостей освітніх систем, які визначають різні рівні досягнень учнів.
У відповідності до програми дослідження вивчається підготовка випускників початкової школи і учнів 8 класів з математики та природознавства. Крім того, проводиться анкетування учнів, їхніх вчителів, адміністрації закладу, що дозволяє виявити фактори, які впливають на якість освіти в державі, порівняти зміст освітніх стандартів, які розробляються в даній державі, з вимогами до загальноосвітній підготовки учнів в інших державах.
 
Міжнародний проект «Вивчення якості читання і розуміння тексту» PIRLS (Progress in International Reading Literacy Study) – це моніторингове дослідження, яке організовано Міжнародною асоціацією з оцінки навчальних досягнень IEA (International Association for the Evaluation of Educational Achievement). Дослідження порівнює рівень і якість читання і розуміння тексту учнями начальної школи в різних державах світу, а також виявляє розбіжності в національних системах освіти. Дослідження проводиться циклічно – один раз в п’ять років.

Більш детальну інформацію можна отримати на сайті www.centeroko.ru
Переглядів: 1218 | Додав: KissLove | Дата: 2010-Лютий-05 | Коментарі (0)

Увага ЗНО!
Протягом лютого 2010 року в навчальних закладах міста будуть проведені загальношкільні батьківські збори для батьків випускників 11 класів. Збори «Вища освіта – гідним» присвячені питанню особливості тестування з різних начальних предметів
Детальніше
Переглядів: 885 | Додав: KissLove | Дата: 2010-Лютий-01 | Коментарі (0)

25 січня 2010 р. відбувся міський етап конкурсу впроваджених проектів за програмою «Intel® Навчання для майбутнього» із зарубіжної літератури, присвячений 150-річчю з дня народження А.П. Чехова.
  У конкурсі взяли участь:
- Бахмач Л.В., вчитель російської мови та зарубіжної літератури ЕЗОШ №2, проект «Геніями народжуються чи стають»;
- Чепко О.О., вчитель російської мови та літератури ЕЗОШ № 4, проект «Мій Чехов»
- Фоміна О.А., вчитель російської мови та літератури ЕНВК № 5, проект «В человеке все должно быть прекрасно».
  За підсумками міського етапу конкурсу впроваджених проектів за програмою «Intel® Навчання для майбутнього» із зарубіжної літератури кращою визнано роботу «В человеке все должно быть прекрасно», виконану учнями 10-го та 11- А, Б, В класів під керівництвом Фоміної О.А., вчителя російської мови та літератури ЕНВК № 5.
 
         
 
          
 
 
 
 
Із публікації конкурсної роботи «В человеке все должно быть прекрасно»,
 
Кодекс нравственности А.П.Чехова
Чехов, будучи сам двадцатишестилетним молодым человеком, врачом, объясняет в письме своему брату Николаю, что такое воспитание, воспитанные люди: (март 1886 года):
 
«Воспитанные люди должны удовлетворять следующим условиям:
1) Они уважают человеческую личность, а потому всегда снисходительны, мягки, вежливы, уступчивы... Они прощают и шум, и холод, и пережаренное мясо, и остроты, и присутствие в их жилье посторонних...
2) Они сострадательны не к одним только нищим и кошкам... Они ночей не спят, чтобы... платить за братьев-студентов, одевать мать.
3) Они уважают чужую собственность, а потому и платят долги.
4) Они чистосердечны и боятся лжи как огня. Не лгут они даже в пустяках. Они не болтливы и не лезут с откровенностями, когда их не спрашивают... Из уважения к чужим ушам они чаще молчат.
5) Они не уничижают себя с той целью, чтобы вызвать в другом сочувствие. Они не играют на струнах чужих душ, чтобы в ответ им вздыхали и нянчились с ними...
6) Они не суетны. Их не занимают такие фальшивые бриллианты, как знакомства с знаменитостями... Истинные таланты всегда сидят в потемках, в толпе, подальше от выставки... Даже Крылов сказал, что пустую бочку слышнее, чем полную...
7) Если они имеют в себе талант, то уважают его...
8) Они воспитывают в себе эстетику... Они стараются возможно укротить и облагородить половой инстинкт... Им, особенно художникам, нужны свежесть, изящество, человечность... Они не трескают походя водку,.. ибо они знают, что они не свиньи. Пьют они, только когда свободны, при случае...
И т. д. Таковы воспитанные... Чтобы воспитаться и не стоять ниже уровня среды, в которую попал,.. нужны беспрерывный дневной и ночной труд, вечное чтение, штудировка, воля... Тут дорог каждый час».
 
 
 
Переглядів: 1064 | Додав: KissLove | Дата: 2010-Лютий-01 | Коментарі (2)

До уваги учасників міської творчої групи вчителів з впровадження ІКТ у навчально-виховний процес!
Переглядів: 909 | Додав: KissLove | Дата: 2010-Січень-29 | Коментарі (0)

28 січня 2010 року відбувся міський етап Всеукраїнського конкурсу дитячого читання „Найкращий читач України – 2009/2010 р” серед учнів 6-х, 7-х класів.
 
Учасниками були переможці шкільного етапу конкурсу: Ванярха Тетяна, 6-Б ЕБГ „Гармонія”,Васильєва Настя,6-Б ЕНВК №1, Позднякова Карина,6-Б ЕЗОШ №7, Сафоненко Катерина, 6-Е ЕНВК №5, Малоран Аліна, 6-А ЕЗОШ №4, Чальцева Олександра,6-А ЕБЛ, Сінчук Альона,6-А ЕБЛ, Карбасова Руслана,7-Б ЕЗОШ №2, Хоролець Вадим, 7-Д ЕНВК №5, Хорошун Валерій,7-А ЕБГ „Гармонія”, Шкарупа Ірина ,7-А ЕНВК №1, Сущенко Наталія ,7-А ЕЗОШ №4, Гордєєва Софія, 7-А ЕБЛ.
   Всі конкурсанти продемонстрували вміння аналізувати прочитане, висловлювати власні думки про прочитане, проявили загальну ерудицію, артистизм у виступах.
   Найкращими читачами серед учнів 6-х класів і 7-х класів м.Енергодара визнано Хорошуна Валерія(ЕБГ „Гармонія,7-Акл),Сінчук Альону ( 6-А клас ЕБЛ).
 
     
 
   НМЦ щиро вітає переможців та плекаємо надію на їх перемогу в обласному етапі конкурсу, який відбудеться в березні місяці 2010 року.
Переглядів: 935 | Додав: KissLove | Дата: 2010-Січень-28 | Коментарі (0)

   26.01.10 відбулося засідання Науково-методичної ради Науково-методичного центру.
   Розглянуті питання:
1) обговорення та затвердження плану роботи НМЦ на 2010 рік;
2) затвердження Положення про апеляційну комісію щодо об’єктивності оцінювання робіт учасників під час інтелектуальних конкурсів;
3) розгляд збірки віршів для дошкільного та молодшого шкільного віку та надання рецензії до них керівника театральної студії ДНЗ №12 Тарасової А.М.
Переглядів: 750 | Додав: KissLove | Дата: 2010-Січень-27 | Коментарі (0)

22 січня 2010р. на базі ЕБГ «Гармонія» відбувся семінар для заступників директорів з науково-методичної роботи ЗНЗ м. Енергодара.
Тема. «Проектні технології навчання»
План семінару
1. Стратегічні орієнтири сучасної освіти в Україні.
2. Базові положення компетентнісно спрямованої освіти.
3. Нові підходи щодо використання методів навчання та виховання в сучасній школі. Метод проектів.
4. Організація процесу впровадження методу проектів у ЗНЗ міста .
5. Практична робота. Розробка та презентація міні-проекту « Безпечний Інтернет» учасниками семінару.
У роботі семінару взяли участь: Бондажевська О.П. (ЕНВК № 1), Рядинська Т.М. (ЕЗОШ № 2), Приходько Т.М. (ЕБГ «Гармонія»), Поваліхіна Л.Х.(ЕЗОШ №4), Дьякова Л.І. (ЕНВК № 5), Станілога М.С.(ЕЗОШ№ 6), Воробйова О.Д. (ЕЗОШ №7), Тищенко Т.К.(ЕНВК «ДНЗ- ЗНЗ» №9), Яшина О.В.(ЕНВК «ДНЗ-ЗНЗ»№10), Смьордова О.В.(ЕБЛ).
 
         
 
               
 
          
 
Переглядів: 901 | Додав: KissLove | Дата: 2010-Січень-25 | Коментарі (0)

Форма входу

Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz