Науково-методичний центр
 управління освіти м. Енергодара

Досвід
Корисні посилання
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2012 » Травень » 08
   Встречайте трепетную весну,

   люди Земли.

   Убейте войну,

   прокляните войну,

   люди Земли!

                            Мечту пронесите через года

                            и жизнью наполните!..

                            Но о тех, кто уже не придёт

                            никогда, —

                                 заклинаю, —

                                      помните!

 

             Р.Рождественский

Переглядів: 685 | Додав: KissLove | Дата: 2012-Травень-08 | Коментарі (0)

Щорічно, напередодні 9 травня, проводяться заходи,  присвячені вшануванню пам’яті загиблих у роки Великої Вітчизняної війни та ветеранів, які живуть серед нас. Важливо, щоб саме у ці дні учасниками зустрічей з ветеранами, мітингів, виставок, концертів  були наші діти, підлітки, щоб  пам'ять про героїзм дідів-прадідів проросла в їхніх душах і дала сходи людяності, толерантності у дорослому житті.

Напередодні свята, у приміщенні музею Запорізької теплової електростанції (БК «Сучасник»),  під керівництвом відомого у нашому регіоні краєзнавця, керівника пошукового загону «Нікопольський плацдарм», працівника цеху дезактивації Запорізької атомної електростанції Марченка Володимира Тарасовича розгорнуто виставку, присвячену Великій Вітчизняній війні. Майже все своє свідоме життя Володимир Тарасович збирає документи, свідчення очевидців подій на фронті  та в тилу, особисті речі учасників бойових дій; встановлює імена загиблих воїнів; відкриває невідомі сторінки війни.

Марченко В.Т. завжди  із задоволенням зустрічається з учнями навчальних закладів міста, вважає за необхідне знайомити підростаюче покоління з живою історією, подіями, в яких брали участь наші земляки.

Сьогодні, 8 травня 2012р., до зали музею, на виставку Володимира Тарасовича, прийшли учні  шкіл міста. Багато хто  з них уперше почув  про снайпера з с. Дніпровка  Феодосія Васильовича Аніканова; льотчика Івана Фьодорова, який збив більше 120 німецьких літаків та ще напередодні Другої світової був нагороджений, за наказом Гітлера, Рицарським хрестом, та про багатьох відомих та маловідомих героїв війни. Юні відвідувачі виставки мали змогу не тільки подивитися на експонати, але й потримати деякі з них у руках. Хлопцям довірили приміряти каски радянських воїнів, які чудово збереглися у колекції Володимира Тарасовича.

На жаль, небагато уваги в нашому місті приділили події, яка відбулася 5 травня в Камянці-Дніпровській. У цей день в братській могили біля Камянсько-Дніпроського історико-археологічного музею були поховані  останки 117 радянських воїнів.

Ще у грудні 2010 року з одного із ставків поблизу с. Заповітне було спущено воду. При цьому на поверхні землі показалися людські  останки. Учасники Великобілозірського загону «Скіф», який входить до складу «Запорізького історико-пошукового центру «Бастіон» (керівник Зінченко С.Б.), розкопали останки та особисті речі 117 бійців. Після вивчення знахідок та проведеної експертизи було прийнято рішення поховати воїнів за християнським обрядом.

На місті поховання відбувся урочистий  траурний мітинг, в якому взяли участь керівники району та міста (Крамаренко В.Г., Панкеєв С.В., Дунаєв О.Є.), представники ветеранської організації, мешканці районного центру.

Важливим моментом цих подій було й  те, що серед дорослих учасників загону (Тороп С., Маковій О.) є й хлопці-учні Великобілозерської школи, які отримують позитивний життєвий  досвід, доторкуючись до історії власними руками. Їх участь у пошуковій операції була оцінена керівництвом  «Запорізького історико-пошукового центру «Бастіон».

Шановні колеги! Давайте разом зробимо так, щоб наші діти з повагою ставилися до нашого минулого, відчували свою причетність до всього, що відбувається у суспільному житті!

Самойлова  І.А.   методист НМЦ


Фотоальбом "Виставка Марченко 08.05.12"               Фотоальбом "Перепоховання воїнів у Кам'янці 05.05.12"

Переглядів: 672 | Додав: KissLove | Дата: 2012-Травень-08 | Коментарі (0)

Форма входу

Пошук
Календар
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz