Науково-методичний центр
 управління освіти м. Енергодара

Досвід
Корисні посилання
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2010 » Квітень » 08
На виконання статті 18 Закону України "Про вищу освіту” затверджено Зміни до Умов прийому до вищих навчальних закладів України, затверджених наказом Міністерства освіти і науки України від 18.09.2009 № 873, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 06.10.2009 за № 930/16946 (зі змінами), що додаються.
Керівникам вищих навчальних закладів України необхідно внести зміни до правил прийому до вищих навчальних закладів у 2010 році з урахуванням Змін до Умов прийому до вищих навчальних закладів України, затверджених цим наказом.
Інформацію про зміни в раніше затверджених правилах прийому до вищих навчальних закладів довести до відома вступників. 

 

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

НАКАЗ

м. Київ

26.03.2010                                                                          № 243





Про затвердження Змін 
до Умов прийому до вищих 
навчальних закладів України



                                 
 На виконання статті 18 Закону України "Про вищу освіту”

                                                                               НАКАЗУЮ:

   1. Затвердити Зміни до Умов прийому до вищих навчальних закладів України, затверджених наказом Міністерства освіти і науки України від 18.09.2009 № 873, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 06.10.2009 за № 930/16946 (зі змінами), що додаються.
   2. Керівникам вищих навчальних закладів України: 
 Внести зміни до правил прийому до вищих навчальних закладів у 2010 році з урахуванням Змін до Умов прийому до вищих навчальних закладів України, затверджених цим наказом. 
 Інформацію про зміни в раніше затверджених правилах прийому до вищих навчальних закладів довести до відома вступників. 
   3. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Міністра Суліму Є.М.
   4. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.


Міністр                                                                   Д.В.Табачник

                                                                       ЗАТВЕРДЖЕНО
                                                                       Наказ Міністерства освіти 
                                                                       і науки України 
                                                                       26.03.2010 № 243





                                            Зміни до Умов прийому
                                до вищих навчальних закладів України



   1. Пункт 5.4 розділу V викласти в такій редакції:
   «5.4. Прийом документів від осіб, які вступають на основі повної загальної середньої освіти і мають складати вступні екзамени у вищих навчальних закладах відповідно до пунктів 8.1, 8.2, 8.3 розділу VIII цих Умов, закінчується 22 липня. Вступні екзамени проводяться з 23 до 31 липня».
   2. У розділі VІ:
пункт 6.3 викласти в такій редакції:
   «6.3. Вступники, які вступають на основі повної загальної середньої освіти, додатково подають сертифікат Українського центру оцінювання якості освіти (або його копію) з оцінками з предметів, що визначені правилами прийому до вищого навчального закладу для конкурсного відбору щодо вступу на обраний напрям підготовки (спеціальність).
Вступники, які подають сертифікат з кількістю балів з визначених предметів нижче встановленої цими Умовами та правилами прийому до вищого навчального закладу мінімальної кількості балів, до участі у конкурсному відборі не допускаються (крім випадків, передбачених абзацом п’ятим пункту 7.1 розділу VII цих Умов). 
   Вступники мають право подавати сертифікат Українського центру оцінювання якості освіти, виданий у 2008, або у 2009, або у 2010 році»;
   доповнити розділ після пункту 6.3 новим пунктом 6.4 такого змісту:
   «6.4. Вступник може подати заяву та документи не більше ніж до п’яти вищих навчальних закладів України та не більше ніж на три напрями підготовки (спеціальності) у кожному з них, про що робиться відмітка на зворотному боці сертифіката Українського центру оцінювання якості освіти, засвідчена печаткою приймальної комісії вищого навчального закладу».

   У зв’язку з цим пункти 6.4-6.11 вважати відповідно пунктами 6.5-6.12;
   пункт 6.5 викласти у такій редакції:
   «6.5. Особи, зазначені у пунктах 8.1, 8.2, 8.3 розділу VIII цих Умов, які не проходили зовнішнє незалежне оцінювання з відповідних конкурсних предметів, подають документи, що засвідчують їхнє право на складання вступних екзаменів у вищому навчальному закладі».
   3. У розділі VІІ:
   доповнити пункт 7.1 новим абзацом такого змісту:
   «Вищий навчальний заклад за рішенням приймальної комісії допускає до участі у конкурсному відборі для вступу на навчання вступника, який подає сертифікат Українського центру оцінювання якості освіти, кількість балів якого з непрофільних загальноосвітніх предметів (предмета), визначених правилами прийому до вищого навчального закладу, нижче 124 балів з кожного предмета за умови, якщо кількість балів з профільних загальноосвітніх предметів (предмета), визначених правилами прийому до вищого навчального закладу, становить не нижче 170 балів з кожного предмета»;
   пункти 7.7, 7.8 викласти в такій редакції:
   «7.7. Для конкурсного відбору осіб, які на основі повної загальної середньої освіти вступають для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста, бакалавра (спеціаліста, магістра медичного та ветеринарно-медичного спрямувань), враховується середній бал документа про повну загальну середню освіту з округленням до десятих частин бала (за таблицею відповідності середнього бала документа про повну загальну середню освіту, обрахованого за 12-бальною шкалою, значенням 200-бальної шкали, встановленою в додатку до цих Умов) шляхом додавання до суми балів сертифіката з конкурсних предметів. Оцінки з документа про повну загальну середню освіту, які виставлені за 5-бальною шкалою, враховуються таким чином: «3» відповідає «6», «4» відповідає «9», «5» відповідає «12». При використанні інших шкал оцінювання порядок перерахунку визначає приймальна комісія вищого навчального закладу.
   7.8. При вступі на навчання на основі повної загальної середньої освіти подання сертифікатів Українського центру оцінювання якості освіти з результатами проходження незалежного оцінювання є обов’язковим, крім передбачених пунктами 8.1, 8.2, 8.3 розділу VIII цих Умов випадків»;
доповнити розділ новим пунктом 7.15 такого змісту:
   «7.15. Для осіб, які не атестовані з української мови та літератури, приймальна комісія з урахуванням наявності педагогічних і науково-педагогічних кадрів може встановлювати вступний екзамен з тієї мови, оцінки з якої виставлені в документі про освітній (освітньо-кваліфікаційний) рівень».
   4. Розділ VIIІ доповнити новим пунктом такого змісту:
   «8.3. Право брати участь у конкурсі за результатами зовнішнього незалежного оцінювання або за результатами вступних випробувань з конкурсних предметів у вищому навчальному закладі за їх вибором при вступі на навчання без відриву від виробництва мають особи, які отримали повну загальну середню освіту у 2007 році і раніше».

   5. Пункт 12.2 розділу XII викласти в такій редакції:
   «12.2. Таке право надається призерам Всеукраїнських, учасникам міжнародних олімпіад та призерам ІІІ етапу Всеукраїнських конкурсів – захистів науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, що відбулися у поточному навчальному році, за переліком, визначеним Міністерством освіти і науки України».
   6. За текстом цих Умов слова «сертифікат Українського центру оцінювання якості освіти, виданий в поточному році» у всіх відмінках та числах замінити відповідно словами «сертифікат Українського центру оцінювання якості освіти» у відповідних відмінках та числах. 
   7. Доповнити ці Умови додатком, що додається.


Директор 
Департаменту вищої освіти                                              Я.Я. Болюбаш
 


                                                                         Додаток                   
                                                                         до Умов прийому до вищих 
                                                                         навчальних закладів України



                                                Таблиця відповідності 
                       середнього бала документа про повну загальну середню освіту,

                   обрахованого за 12-бальною шкалою, значенням 200-бальної шкали


 
 



 




Переглядів: 1071 | Додав: KissLove | Дата: 2010-Квітень-08 | Коментарі (0)

Форма входу

Пошук
Календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz