Науково-методичний центр
 управління освіти м. Енергодара

Досвід
Корисні посилання
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2010 » Лютий » 19
Шановні учасники творчої групи!
   У березні 2010 р. ( під час канікул) на базі ЕНВК № 1 під керівництвом Ройко О.В. відбудеться практичне заняття по створенню тестових завдань за допомогою тестових оболонок.
   Готуємося до практичного заняття: «Тестова форма перевірки знань учнів»
 
   Сьогодні в освіті активно використовується тестова форма перевірки знань учнів. Ми можемо по-різному ставитися до цих нововведень, проте, це реальність, на яку не можна не зважати. А значить – слід готувати учнів до тестування. Але одна справа – тести, написані кимось невідомим, і зовсім інша – тести розроблені вами самостійно, для конкретної навчальної ситуації та для дітей, яких ви навчаєте.
   Якщо створювати тести разом з учнями, пояснюючи механізм та принципи тестування, тест уже не буде для них «чорною скринькою». Виконувати такі завдання вашим учням буде набагато цікавіше, та й помилок поменшає.
   Створити свій тест зовсім не складно, як видається на перший погляд. Пропонуємо скористатися інформацією і спробувати скласти тест для перевірки знань учнів з предмету, який ви викладаєте.  
   1. Скористайтеся інформацією наданою на сайті http://www.compress.ru За даною адресою ви знайдете статтю, присвячену конструюванню тестів: основні види тестів, принципи створення, принципи підрахунку балів. Наведено також програми, безкоштовні або умовно безкоштовні (з переглядом реклами).
   2. В каталогах програмного забезпечення Sot Sklad.ru (http://www.softsklad.ru ), Softobzor.ru
(http://www.softobzor.ru ), REW.ru (http://rew.ru ), UcoZsoft (http://www/wosoft.ru ) ви знайдете велику кількість програм з конструювання тестів.
   До всіх програм додано детальну анотацію. Головна проблема – вибір. Що вам потрібно – проста програма для контрольного зрізу знань чи потужний комплекс тестування в рамках усієї школи? Усе залежить від вашого ентузіазму. Втім, як кажуть в одному мультику, «краще день втратити, а потім за п’ять хвилин долетіти».
   До речі, тести можна складати не лише для старшокласників. Якщо ви опануєте конструювання тестів, то зможете створювати тести різної складності. Програмі байдуже, що тестувати – знання інтегралів чи правопис. Головне зробити тестування цікавим для учнів. А це вже залежатиме від вас. І якщо вводити такі тести з початкової школи, то в старшій школі учні вже не ціпенітимуть від страшних слів «клітинки» та «галочки»
   3. Вчителям початкової школи. На сайті http://www/wosoft.ru ви знайдете приклад тесту на знання таблиці множення.
   4. Вчителям географії, хімії, астрономії. На сайті http://www/wosoft.ru ви знайдете 300 тестів з географії, хімії, астрономії.
   5. На сервері http://rostest.runnet.ru ви знайдете 450 тестових завдань з математики, фізики, біології, хімії, інформатики, розроблені фахівцями федерального Центру тестування.
   6. Програму слід скачати, встановити, запустити. Привітно блимає курсор, але з чого ж розпочати? Якщо вам складно «розкачатися», спробуйте пройти прокладеним шляхом – нехай вас надихатимуть вже наявні тести.
 
                                                                    За Інтернет-виданням: 1september.ru
 
 
19.02.2010р.
Ласкова Н.О., методист НМЦ.
Переглядів: 1481 | Додав: KissLove | Дата: 2010-Лютий-19 | Коментарі (0)

Форма входу

Пошук
Календар
«  Лютий 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz